25.11.05

Χρησιμα: Part ΙΙ



Internet Help Desk

Ισως μετα απο αυτο να το σκεφτειτε δυο φορες πριν ζητησετε απο το φιλο πληροφορικο να σας πει γιατι δεν δουλευει το DVD
(Αλεκο μου, εγω σ'αγαπαω, για πλακα το λεω καλη μου οκ;)

* επισης κυριως για ομοιοπαθεις πληροφορικους...

Χρησιμα: Part I




*για geek...κυριως

24.11.05

M'agrada viure a Barcelona!

(photo of Adalberto Tiburzi, click here to visit his album)

Για τον κυριο γκρινιαρη που ζητησε φωτογραφιες. Δικες μου εχω δυστυχως λιγες (αναρωτιεμαι γιατι, σημειωνω: να βγαλω φωτος Βαρκελωνη) αλλα στο παραπανω λινκ θα βρεις αρκετες.

22.11.05

:)

"E-e-e O-o-a
Esta Barça es
Lo millor que hi ha"


(sorry παιδες αλλα τις τελευταιες μερες το μονο που κανω ειναι να βλεπω ποδοσφαιρο και να θαυμαζω το θεο Ronnie....οπως επισης να απολαμβανω τα σχολια των δυστυχων της Ρεαλ... που πας ρε καραμητροοοο!!)

Υ.Γ: zouri1 σταματα να με αγχωνεις!! Βρε μπελα που βρηκα... :Ρ

15.11.05

"Those were -some of- the best days of my life"



Αφιερωμενο σε ενα ματσο τρελους απο διαφορες χωρες που ετυχε να συναντηθουν ενα καλοκαιρι στον Πολυγυρο και να περασουν 20 μερες φανταστικες. Δεν ειμαι καλη στο να διηγουμαι ιστοριες, εξαλλου νομιζω πως η διηγηση ιστοριων ειναι για λιγο αργοτερα, οι νεοι καλυτερα να τις ζουν, αυτες και αλλες και ακομα περισσοτερες και να κοιτανε μπροστα κι οχι πισω, τουλαχιστον οχι με νοσταλγια, οχι ακομα. Οσοι περασετε απο το δασος του Ταξιαρχη στον Πολυγυρο Χαλκιδικης και δειτε μια ξυλινη σκαλα μεσα στο δασος και κατι ξυλινες κακοφτιαγμενες πινακιδουλες να ξερετε οτι ενα καλοκαιρι εκει ακουγοταν γελια απο καθε μερια. Ισως αν ακουσετε προσεχτικα να εχει μεινει καποιος αντιλαλος.

13.11.05

Ταινιες

Μια και δεν εχω πολυ εμπνευση για αλλο θεμα, ας μιλησω για τις ταινιες που ειδα τελευταια και δεν σχολιασα ακομα, ειναι αρκετες και δεν εχω και καλη μνημη.

Flightplan, με Jodie Foster. Την ειδα μολις χτες αλλα δεν με εντυπωσιασε. Περιμενα κατι καλυτερο. Τυπικη χολυγουντιανη περιπετεια σε αεροπλανο με μια μικρη δοση μυστηριου και με συνηθισμενο happy ending made in hollywood. Δεν θα την προτεινα ιδιαιτερα.

Match Point, με Scarlett Johanson. Εγω απο Woody Allen δεν καταλαβαινω και πολλα. Δεν με νοιαζει ιδιαιτερα αν οσοι εχουν δει οοολες τις ταινιες του και ξερουν απεξω τη βιογραφια του μπορουν να διακρινουν την χαρακτηριστικη του ειρωνια ως προς τους αμερικανους και την αστυνομια, το οτι δεν ειναι γυρισμενη στη Νεα Υορκη οπως ολες αλλα κανει το Λονδινο να φαινεται Νεα Υορκη ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο κουλο. Για καποιον που δεν ξερει ολο το παρασκηνιο η ταινια ειναι καλουτσικη, με αφθονο μαυρο χιουμορ, λιγο επιφανειακη, με ηθικο διδαγμα το οτι η τυχη μετραει παντου και παντα και παλι καλα που ειναι κι η Scarlett δηλαδη να σωσει λιγο την κατασταση με το ομορφο μουτρακι της. Οι fans του σκηνοθετη ας με συγχωρησουν, δεν με εντυπωσιασε.

La vida secreta de las palabras (The Secret life of words), με Tim Robbins. Εμενα παλι γιατι με ενθουσιαζουν τοσο πολυ τελευταια οι ισπανικες παραγωγες; Ελαχιστες με εχουν απογοητευσει κι αυτη δεν ειναι εξαιρεση. Οι ανθρωποι ξερουν να κανουν ταινιες. Ασε που με τον φοβερο Tim Robbins ακομα κι ο Πολεμος των Κοσμων σωζεται. Τι να πω, η ταινια ειναι εκπληκτικη. Δραμα αλλα απο τα δυνατα και τα πολυ καλα, ουτε μελοδραμα ουτε αμερικανια. Αν δεν την δειτε θα χασετε (συν το οτι δεν σας ξαναμιλαω).

Old Boy, το γνωστο. Ξερω, δεν ειναι καινουρια αλλα εγω τωρα το ειδα. Νομιζω οτι θα μεινω με τη μουσικη καλυτερα, η ταινια παραειναι βιαια και τραγικη για μενα. Δε λεω, ειναι πολυ καλη, αλλα ειναι για γερα στομαχια. Κι αυτο το βασανιστηριο με τα δοντια....μπορουσε και να λειπει! Ενταξει, η αληθεια ειναι οτι εγω τα αιματα γενικα δεν τα μπορω καθολου (εξαιρουνται τα στυλ Kill Bill γιατι εκει ειναι για γελια). Ομως συγνωμη, ειναι δυνατο να βλεπεις τετοια ταινια, με τοσο ενδιαφερουσα και πολυπλοκη και πρωτοτυπη ιστορια και μετα το μονο που να σου μενει να ειναι η σκηνη του βασανιστηριου; Τελος παντων, δειτε την γιατι αφενος εχει γινει must κι ειναι στις αγαπημενες ολων κι αφετερου αξιζει τον κοπο γιατι τετοιες ταινιες δεν γινονται συχνα (για τη μουσικη δεν το συζητω, απλα υπεροχη).

9.11.05

Επιστρεφω αμεσως

Αγαπημενο μου κοινο,
Μη μου παραπονιεστε και σε λιγο θα ειμαι και παλι μαζι σας! Αυτη τη βδομαδα επεσε πολυ διαβασμα για το διδακτορικο (τις ωρες που αφηνω το messenger δηλαδη) και δεν ειχα καθολου χρονο. Αφηστε που με το νεο λουκ οπως καταλαβαινετε εχω ενα χειμαρρο προτασεων νεων θαυμαστων που δε με αφηνουν σε ησυχια, εχουν περικυκλωσει το σπιτι, τηλεφωνα, γραμματα, ζητανε ραντεβου απεγνωσμενα, ζητανε αυτογραφα με το που ξεμυτιζω και τα λοιπα. Αν και ισως να εμαθαν για τα 130 ευρω.... Τελος παντων, θα ειμαι συντομα κοντα σας!

Μακια!
Αννα

6.11.05

What the hell was I thinking???


Αντιδραση της Αννας μετα την επιστροφη απο κομμωτηριο...


P.S: Τουλαχιστον το κουρεμα βγηκε τζαμπα γιατι χτες βραδυ βρηκα στο δρομο 110 ευρω!!!! Εγω ηξερα οτι "οποιος νυχτα περπατει..." αλλα ευτυχως εκανα λαθος :D


***Update: Μετα απο προσεχτικο ξαναμετρημα τα ευρετρα ανερχονται στα 130 ευρω! Απο οτι φαινεται θαμπωθηκα τοσο που ουτε να τα μετρησω σωστα δεν μπορεσα. Επισης μετα απο απαιτηση του κοινου μου ετοιμαζω εγχειριδιο "How-To: Πως να βρισκετε λεφτα στο δρομο, 101 τροποι"........... μα θα σταματησετε επιτελους να με ρωτατε πως το εκανα;;!!;!

4.11.05

No title



"Συννεφιασμε συννεφιασμενε μου ουρανε
μια χαραμαδα στην καρδια σου ανοιξε μου..."

2.11.05

Ρε τα καημενα τα βαζελακια!

:)

Ακομα τρεχουν...

Ταξιδιαρα ψυχη

Χτες βραδυ εκλεινα για αλλη μια φορα εισιτηρια για χριστουγεννιατικη επιστροφη στην πατριδα και εκει που σκεφτομουν οτι οι αεροπορικες εταιρειες θα επρεπε να μου κανουν ειδικη εκπτωση (στα 3 το ενα δωρο) αρχισα να αναλογιζομαι τα ταξιδια που εκανα μεσα στο 2005. Η αληθεια ειναι πως ειναι πολλα. Και αν μιλησω μονο για αεροπορικα ταξιδια, ας αφησουμε στην ακρη τα αλλα με τρενα και λεωφορεια, εχουμε και λεμε:

* Φεβρουαριος, 3 μερες Παρισι με Anna, Vanessa, Alvar και αλλους φιλους
* Απριλης, 3 μερες Μαδριτη με Νικη
* Ιουλιος/Αυγουστος, 40 μερες καλοκαιρινες διακοπες Ελλαδα
* Σεπτεμβριος, 5 μερες Vigo, συνεδριο με Jaume και Borris
* Δεκεμβριος (αρχες), μια βδομαδα Λονδινο και Eindhoven με Νικη και Αννα jr.
* Δεκεμβριος/Ιανουαριος, 18 μερες Ελλαδα για χριστουγεννα.

(ο Δεκεμβρης μπορει να μην εχει ερθει ακομα αλλα τα εισητηρια εχουν κλεισει οποτε μετραει το ιδιο στους παρακατω υπολογισμους)

Αν υπολογισουμε ως μεσο ορο για καθε ταξιδι τις 3 πτησεις (μια και δεν ειναι ολα απευθειας αλλα μερικα με ενδιαμεση σταση) αυτο σημαινει οτι πεταξα τουλαχιστον 18 φορες, με 18 διαφορετικα αεροπλανα. Απο τη διανομη των ταξιδιων προκυπτει οτι μεσο ορο καθε δυο μηνες πεταω για καπου ή για να το πουμε αλλιως, η μεγιστη χρονικη αποσταση μεταξυ δυο ταξιδιων ειναι μικροτερη των δυο μηνων (εδω καπου αρχιζω να αναρωτιεμαι πως αυτο ειναι οικονομικως δυνατο δεδομενου του μισθου-υποτροφιας. Συνεχιζω). Αν σε αυτα προσθεσουμε τα εισητηρια που εκλεισα για την αδερφη, τον Αλβαρ, την ξαδερφη, τους δυο καταλανους φιλους και τον περιπτερα της γειτονιας, οπως επισης και το οτι θυμαμαι απεξω τους τριψηφιους κωδικους τουλαχιτον εικοσι αεροδρομιων, τοτε μπορουμε να καταληξουμε στο εξης συμπερασμα:
Ή διαλεξα λαθος δουλεια ή πραγματικα βαριεμαι πολυ. Χμμμ....

Αποτελεσματα της ερευνας

Αν και το παρακατω ειναι λιγο κακοφτιαγμενο (Linux), ειχα υποσχεθει γραφημα και το εκανα.



Απο την ερευνα (αν και το δειγμα ηταν αρκετα μικρο) προκειπτει τα εξης:
- οι περισσοτεροι εχουμε ψυχολογικα προβληματα και χρησιμοποιουμε το μπλογκινγκ σαν φτηνο ψυχιατρο
- κανενας δεν τολμησε να παραδεχτει και να επιλεξει τις "καυτες" απαντησεις του στυλ
* "γιατι ειναι μοδα": μη μου πειτε πως δεν ειναι,
* "γιατι δεν εχω κοινωνικη ζωη": επισης παιζει πολυ και φαινεται οταν περναμε περιοδο που εχουμε κοινωνικη ζωη και το μπλογκ μας νεκρωνει
* "μας συναρπαζει να με διαβαζουν και να μου αφηνουν πολλα σχολια": προφανες στο οτι ολοι εχουμε μετρητη επισκεψεων και καποιοι πιο πολυ απο αλλους αναφερονται συχνα πυκνα στο ποσο διασημοι ειναι στη μπλογκοσφαιρα .... για να μην αναφερθω στο οτι ΟΛΟΙ κοιταμε να δουμε ποσοι μας εχουν στα λινκ τους.Σε σενα μιλαω, μη κοιτας αλλου!!


Anyway, να ευχαριστησω ολους τους συμμετεχοντες και keep blogging!!