16.2.06

Εξηγησεις

Οχι δεν εξαφανιζονται μαγικα τα ποστ μου.

Εγω τα εσβησα (καποια, λιγα). Συγνωμη σε αυτους που ειχαν αφησει σχολια αλλα περναω μια κριση (ταυτοτητας και γενικη) και ξεσπασα στα ποστ. Εχω χασει την εμπνευση μου και οχι μονο, μου την εχει δωσει και λιγακι η ολη διαδικασια του μπλογκ. Ωρες ωρες σκεφτομαι να την κανω, να βγω απο το matrix και να μπω στην πραγματικοτητα. Κι αντι να σπαταλαω ωρες εδραιωνοντας ιντερνετικες επαφες να τις χαλασω σε κατι πιο δημιουργικο και στους ανθρωπους που εχω γυρω μου με σαρκα και οστα. Ή αν ειναι μακρυα μου τοτε στο τηλεφωνο. Σε κατι τοσο "ζεστο" οπως ειναι η φωνη του αλλου.

Προτεραιοτητες ειναι αυτες. Ειναι κριμα που μερικοι ανθρωποι εχουν πιο πολλες φιλιες με την οθονη και τους ανθρωπους στην αλλη ακρη της απο οτι με τους ανθρωπους που ειναι διπλα τους στο ιδιο σπιτι.

15 comments:

Νicola Beerman said...

Αυτες οι τελευταιες τρεις σειρες''ειναι κριμα...κτλ.''με αγγιζουν γιατι μου φανερωνουν κατι οικειο.
Καλως ηλθες ξανα στον πραγματικο ψευτικο κοσμο!!!

Anna said...

Καλημερα Νικολα. Πρεπει να ομολογησω οτι αυτο το ποστ οσο κι αν φαινεται καυστικο απεναντι σε αλλους ειναι καυστικο απεναντι σε μενα την ιδια. Αν και σιγουρα υπαρχουν κι αλλοι που τους ταιριαζει :)

Πιστευω πως ολα ειναι καλα αλλα με μετρο. Δεν λεω σε καμια περιπτωση να κοψουμε το ιντερνετικο παρε δωσε γιατι οι εποχες αλλαζουν και πρεπει να συνειδητοποιησουμε πως ειναι μερος κι αυτο της ζωης μας πλεον. Ιδιως οταν μας φερνει κοντα σε ανθρωπους δικους μας αγαπημενους -εστω και "ψευτικα" κοντα. Απλα για καλυτερο μοιρασμα χρονου μιλαω. Γιατι η οθονη ειναι οθονη και δεν αντικαθιστα μια αγκαλια οσο και να το θελεις.

Τελος παντων, η αληθεια ειναι οτι ειναι μεγαλο θεμα κι εχει πολλα πολλα πολλα παρακλαδια και δεν ξερω αν μπορουμε κι αν θελουμε να τα δουμε ολα.

NetKerveros said...

Αγαπητή Άννα ... το blogging δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέσο επικοινωνίας ... πώς είναι το τηλέφωνο, το fax, το e-mail; Άλλο ένα μέσο μόνο που είναι ποιο δημιουργικό. Και όπως όλα ... θέλει μέτρο και ισορροπία. Τι και αν είσαι στο τηλέφωνο όλη μέρα αλλά δεν βγαίνεις έξω με τους φίλους σου. Μέτρο και ισορροπία. Φιλιά από μία ηλιόλουστη Αθήνα. Σήμερα κάνω blogging με ανοιχτά παράθυρα!!!

zouri1 said...

Αννα,
δεν σε εμποδιζει το bloging,να επικοινωνεις με αυτους που γουσταρεις.Εμενα προσωπικα,δεν εχω στερηθει κανενα.Ισα ισα,που προσθεσα και αλλους πολλους,που ηδη τους γουσταρω πολυ.Σωστες ομως,οι σκεψεις σου.Και μην ξεχνας οτι εισαι σε ενα μερος,ξενη.Και αγω αναρωτιομουνα γιατι ειχες μερες να γραψεις.

Anna said...

Αγαπητε κερβερε. Οπως ανεφερα και στο προηγουμενο σχολιο, Θα συμφωνησω μαζι σου και οσον αφορα το μετρο και οσον αφορα το οτι ειναι απλα ενα μεσο επικοινωνιας. Ισως να μην εκφραστηκα σωστα, ομως μιλουσα για σαφη προτιμηση στην ηλεκτρονικη επικοινωνια εις βαρος αλλου ειδους ανθρωπινης επαφης. Σαν για παραδειγμα να υποστηριζες πως προτιμας να μιλας με τους φιλους σου μεσω fax αντι προσωπο με προσωπο. Και προσεξε, μιλαω για προτιμηση και επιλογη, ετσι; Ισως ειναι ακραια περιπτωση αλλα μου εχει τυχει και ξερω για τι μιλαω.
Φιλια πολλα κι απο μια ηλιολουστη Βαρκελωνη, δεν ζηλευω καθολου!

Anna said...

Αγαπητε zouri. Φαινεται γραφαμε ταυτοχρονα και δεν ειδα το σχολιο σου πριν. Κι ομως ωρες ωρες σε εμποδιζει. Αν εχεις φτασει σε ενα σημειο που θα προτιμησεις να κατσεις μπροστα στον υπολογιστη απο το να βγεις με τους φιλους σου μια βολτα μαλλον εμποδιζει, τι λες; Οπως ειπα ομως μιλαω για ακραιες καταστασεις ισως και αν μοιρασεις σωστα το χρονο σου ολα γινονται. Απλα ειναι φορες νιωθω ενα περιεργο πραμα σαν εθισμο και δεν μου αρεσει καθολου η αισθηση.

Anna said...

Να πω επισης πως δεν τα εχω βαλει συγκεκριμενα με το blogging ετσι; Ισως το ποστ να βγηκε λιγο πιο σκληρο απο οτι ηθελα, απλα ηταν σκεψεις τις στιγμης και με αφορμη ενα συγκεκριμενο περιστατικο.

Qfwfq said...

Θα συμφωνήσω ότι το θέμα που άνοιξες έχει πολλά παρακλάδια και είναι δύσκολο (ή και μη θεμιτό) να εξεταστούν όλα.

Λίγo οξύμωρο δεν είναι όμως να έχει το συγκεκριμένο post ανοιχτά τα σχόλια (ενθαρρύνοντας υποτίθεται την επικοινωνία), από τη στιγμή που αναφέρεται στην αλλοτρίωση του ανθρώπου από το blogging και τις ιντερνετικές επαφές :-P? Και ναι, συνειδητοποιώ ότι αφήνοντας σχόλιο συμβάλλω και εγώ στο οξύμωρο του όλου θέματος, οπότε θεώρησε το σχόλιο μου διπλά οξύμωρο!

(συνειδητοποιώ επίσης ότι ίσως τα ακούσω τώρα :-P)

Qfwfq said...

Φτου! Το τελευταίο σου σχόλιο (που δεν είδα γιατί έγραφα το δικό μου), μου χάλασε κάπως τα σχέδια!

Anna said...

Αγαπητε κυριε qfwfq, δεν περιμενα και πιο ξεκαθαρο σχολιο απο σας που ως γνωστον ειστε ο μαστερ της λογικης του παραλογου!
Επειδη νομιζω ομως πως "δικαιολογησα" αρκετα την αποψη μου θα πω μονο πως αν για ενα λογο χαιρομαι που ξεκινησα με το μπλογκ ειναι που μου δινεται η ευκαιρια να μιλαω με ατομα σαν και εσας!
:)

Anonymous said...

Υπάρχει και το skype έτσι; Εμένα πάντως με έχει βολέψει για μερικούς φίλους που έχω στο εξωτερικό.

Γράφεις ΣΕ άτομα δεν μιλάς ΜΕ άτομα. Το blogging είναι ημι-επικοινωνία-κατ' εμέ. Κάτι παραπάνω από τυπική καθώς σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα και αναφερόμαστε σε θέματα όχι τόσο προσωπικά ώστε να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται μια οικειότητα. Υπάρχει πάντα μια απόσταση.

Όσο για την 'εδραίωση επαφών'...με ποιό ποσοστό επισκεπτών έχεις ανταλλάξει στοιχεία; Πόσοι bloggers δίνουν έστω ένα e-mail; Πόσοι δημοσιεύουν μια κανονική φωτογραφία; Με εμένα τώρα και καλά έχεις 'εδραιώσει επαφή'; Σαφώς και όχι.

Βέβαια, από την άλλη έτσι κρύβει ο καθένας και τη 'λόξα' του. Μπορεί κάποιος να γράφει διάφορα ωραία αλλά και να έχει διάφορα 'κουσούρια'. (Τρομερό συμπέρασμα).

Το συγκεκριμένο blog είναι από τα ενδιαφέροντα γιατί έχει καλούτσικο περιεχόμενο και αποφεύγονται οι κλάψες και οι εμμονές που χαρακτηρίζουν άλλα. Όχι γιατί το γράφεις εσύ.

Που καταλήγω: Αν παίρνεις το blogging πολύ στα σοβαρά ώστε να σου κοστίζει στις σχέσεις σου με ανθρώπους που γνωρίζεις, απλά σταμάτησε το. Και τελικά όταν σου συμβαίνει κάτι, προστρέχουν οι φίλοι σου από τον πραγματικό κόσμο όχι εμείς. Εμείς είμεθα θεατές.

Ωχ! Το παράκανα. Μπαρδόν.

Anna said...

Tolisbak θα συμφωνησω οσον αφορα το skype το οποιο σε γενικες γραμμες δουλευει πολυ καλα και ειναι πολυ πιο διασκεδαστικο το να ακους το γελιο του αλλου απο το να βλεπεις ενα γραπτο "χαχα!:)"

Οσο για την επικοινωνια με bloggers το ποσοστο ειναι οντως μικρο αλλα οχι και τοοοσο μικρο. Ιδιως για το mail και τη φωτο που αναφερεις νομιζω οτι αρκετοι τα δημοσιευουν, αν και ναι, φυσικα και το κυριαρχο στοιχειο ειναι η ανωνυμια. Και εννοειται πως οταν χρειαστεις κατι θα τρεξουν οι πραγματικοι φιλοι, γιαυτο και υποστηριζω οτι πρεπει να τους προσεχουμε πιο πολυ απο οτι τους "ηλεκτρονικους", παρολο που κι αυτοι αποτελουν στηριγμα.

(ααα, και ευχαριστω για τα καλα σου λογια, το "καλουτσικο" το θεωρω κοπλιμεντο :D)

Godot said...

χάρηκα που σε βρήκα.

αυτό.

Anna said...

Καλως τον Godot!!
(με εψαχνες καιρο; :Ρ)

Anonymous said...

Όχι βρε.
Γι' αυτό σε βρήκα.