30.10.07

Stardust

Παραμυθακι. Ενα αστερι πεφτει. Αλλα τα αστερια σε αυτον τον μαγικο παραλληλο κοσμο εχουν σωμα κοπελας και λαμπερη καρδια. Μια καρδια που θελουν να την αποκτησουν ολοι. Κακες μαγισσες, βασιλιαδες, πειρατες, ξορκια και ο μπλε πριγκιπας. Και ζησανε αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα.



Μεχρι να το καταφερουν βεβαια, εχεις περασει δυο διασκεδαστικοτατες ωρες, με δραση αλλα και γελιο. Κι ειναι αυτο το χιουμορ που διατηρει που την κανει να ξεχωριζει απο οποιαδηποτε επικη-φανταστικη ταινια στηριγμενη αποκλειστικα στη δραση και τα εφε.

Αν ακομα σας αρεσουν τα κλασσικα καλοφτιαγμενα παραμυθια μην την χασετε.

21.10.07

Anna Alexandra Barcelona

Μου εφερε εμπνευση ο τιτλος του woody κι ειπα να ανεβασω φωτογραφια, αφιερωμενη στην Αλεξανδρα μου.


Αννα Αλεξανδρα Βαρκελωνη (2007)


Οι τελευταιες επισημες πληροφοριες λενε πως η ταινια που ολο το καλοκαιρι γυριζε ο κυριος νευροσπαστο-genius στην Βαρκελωνη (τα λεγαμε κι εδω) θα λεγεται "Vicky Cristina Barcelona", οπου Vicky ειναι η μια πρωταγωνιστρια και Cristina η αλλη. Η ταινια, που ο ιδιος ο Woody χαρακτηρισε ως "a love letter to barcelona", ειχε απο την αρχη δεχτει πιεσεις απο τους Καταλανους παραγωγους ωστε να περιλαμβανει τη λεξη Barcelona στον τιτλο της (αναρωτιεμαι αν ακομα πιστευουν πως η Βαρκελωνη χρειαζεται διαφημιση για να προσελκυσει κοσμο). Οι συζητησεις στο νετ απο προχτες που βγηκε στη φορα εχουν αναψει γυρω απο τον περιεργο αυτο τιτλο, και η ταινια εχει αρχισει να ονομαζεται ηδη χαϊδευτικα μονο με το μικρο της, Vicky (ε Μητσο, παμε να δουμε τη Vicky αυριο στο Village?). Δυστυχως θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι το φθινοπωρο του 2008 για να τη δουμε.

Υ.Γ.: Συμφωνα με φωτογραφιες του πιο εγκυρου κουτσομπολιστικου περιοδικου της Ισπανιας, οι συμπρωταγωνιστες στην ταινια Bardem και Πενελοπε ειναι πλεον ζευγαρι. Ειναι να μην τον διαολοστειλεις μετα τον Woody που με τα προξενηματα του χασαμε τον Bardem; Αχ, Bardem Bardem... (οπως λεμε "Jamon, jamon").

11.10.07

Σαν τον δρακουμελ

Με το που ξεκιναει το φθινοπωρο και οι πρωτες βροχες πεφτουν στο καταλανικο εδαφος, οι συζητησεις αρχιζουν να περιστρεφονται εντονα γυρω απο ενα φλεγον θεμα: τα μανιταρια (bolets). Βλεπετε, οι καταλανοι το εχουν αναγαγει σχεδον σε εθνικο σπορ, το κυνηγι των μανιταριων. Που σημαινει πως καθε σαββατοκυριακο η μιση καταλονια βρισκεται στις εξοχες και στα βουνα να ψαχνει μετα μανιας τον πολυτιμο θησαυρο, αν βεβαια ο καιρος εχει ευνοησει κι εχει βρεξει. Αλλιως ειμαστε ικανοι να βγουμε στο δρομο ημιγυμνοι και να χορευουμε ομαδικα τον χορο της βροχης, χωρις βροχη δεν εχει bolets, κι αν περασει ο Σεπτεμβρης-Οκτωβρης και δεν εχει βρεξει παει, τελειωσε η σεζον και πηγε χαμενη, του χρονου παλι. Σε αλλες χωρες μπορει να γκρινιαζουν που ξεκινησαν τα πρωτοβροχια και ουσιαστικα ερχεται χειμωνας, εδω οχι, εδω το χαιρομαστε και τηλεφωνουμε την παρεα να δουμε που, πως, ποτε θα κανονισουμε να πεταχτουμε στο κοντινοτερο βουνο. Δεν γινεται να μη σε πιασει ο πυρετος του χρυσου. Στην τιβι ειδικα προγραμματα παιζουν αυτη την εποχη, που περιλαμβανουν μανιταρο-συνταγες, ποιος ειναι ο καταλληλος εξοπλισμος, ποια ειναι τα καλα και ποια τα δηλητηριωδη μανιταρια, πως να τα κοψεις και πως να τα διατηρησεις.... ειναι θεμα εθνικης μανιταρομανιας! Και να μη σου αρεσουν δηλαδη, μονο και μονο για την εκδρομη στην εξοχη και την παρεα θα πας κι ας ειναι και για να μαζεψεις καστανα! Ασε που ο καθαρος αερας σου ανοιγει την ορεξη και η εκδρομη συνηθως τελειωνει σε καποια ορεινη ταβερνα...


Προσοχη στα στρουμφακια! Τα ομορφα κοκκινωπα σπιτακια τους ειναι ακρως παραισθησιογονα και δηλητηριωδη.


Τωρα βεβαια το που ακριβως πρεπει να πας να ψαξεις ειναι ενα μυστικο καλα φυλαγμενο, που περναει απο γενια σε γενια, παραμενοντας στην οικογενεια ασφαλισμενο με ορκους τιμης και αιματος. Κανεις δεν θα σου πει ποια ειναι η καλη πλαγια. Κι αν βρεις καμια μην κανεις την βλακεια και το πεις σε κανεναν. Την επομενη μερα η καλη πλαγια θα ειναι πιο πυκνοκατοικημενη κι απο το κεντρο της Βαρκελωνης. Και προπαντως προσοχη στο τι θα μαζεψεις! Αν δεν πας με καποιον εμπειρο καλυτερα κανε τη βολτα σου και μαζεψε αγριολουλουδα. :)

2.10.07

Βοηθεια μας

Ας μου εξηγησει καποιος τι ειναι ολη αυτη η καινουρια θρησκευτικη μοδα. Μεσα στην ιδια μερα μου ηρθαν τα παρακατω δυο email, κλασικα chain-letters ως προς το στυλ τους ("αν δεν το στειλεις σε δεκαπεντε ατομα στο επομενο εικοσαλεπτο θα παθεις ενα τρομερο ατυχημα") αλλα με λιγο διαφορετικο "περιεχομενο" (το ατυχημα θα ειναι θεοσταλτη τιμωρια).

Email number 1:



Το "Δουλευει!" και το KALH SAS TYXH μου αρεσε....

Email number 2:

"Ο πρόεδρος της Αργεντινής έλαβε αυτό το mail και το θεώρησε ' junk mail ', 8 ημέρες αργότερα πέθανε ο γιος του. Ένας άντρας το έλαβε, αμέσως το έκανε forward και προς έκπληξή του κέρδισε το Λόττο. Ο Alberto Martinez έλαβε αυτό το mail το έδωσε στη γραμματέα του να το φωτοτυπήσει και να το διανείμει, αλλά αυτή το ξέχασε σε μια εβδομάδα έχασε τη δουλειά της και ο Martinez την οικογένεια του.

Αυτό το email είναι θρησκευτικό και θαυματουργό, στείλτο σε 20 άτομα μέσα σε 13 ημέρες. Αν δεν το ξεχάσεις θα έχεις μία έκπληξη!"




Βρε τον καημενο τον προεδρο της Αργεντινης.... εχουν κι αυτοι προβληματα τελικα....


Εγω αντι να το στειλω το εβαλα στο blog και το ειδαν 20 ατομα σε μια μερα... αυριο περιμενω την εκπληξη ανταμοιβη μου :Ρ