21.10.05

Για οσους δυσκολευονται να ξυπνησουν το πρωι

Οι επιστημονες του ΜΙΤ εχουν τη λυση. Ονομαζεται Clocky κι ειναι ενα ξυπνητηρι ρομποτ. Με το που θα πατησεις το Snooze ("πεντε λεπτακια ακομα και σηκωνομαι"), θα πεσει απο το κομοδινο και θε αρχισει να τρεχει γυρω γυρω στο δωματιο να βρει ενα μερος να κρυφτει, κατω απο το κρεβατι, πισω απο τη ντουλαπα, οπουδηποτε! Να δεις μετα αν σηκωνεσαι ή οχι να το κυνηγας σαν τρελος...

Με αυτο το "καταπληκτικο" δημιουργημα ο συγκεκριμενος ερευνητης κερδισε το βραβειο Ig Nobel, βραβεια που απονεμονται στις πιο περιεργες εφευρεσεις.

5 comments:

dim said...

Tίποτα γι' αυτούς που κοιμούνται όρθιοι υπάρχει;;;;

Anonymous said...

Κανένα ξυπνητήρι που να με κλωτσάει ... εκεί που πονάει, θα βγάλουν? Ο μόνος τρόπος για να ξυπνήσω.

Πάντως τα βραβεία Ig Nobel είναι απίστευτα και έχουν γίνει πλέον cult. Ένα από τα αγαπημένα μου βραβεία αποδόθηκε το 2004 στον τομέα της Βιολογίας, σε ερευνητές που απέδειξαν ότι οι ρέγκες επικοινωνούν ... κλάνοντας! (pardon my french).

Ο Φοβερός said...

Το είδα στα τοπικά νέα (μένω κοντά στο ΜΙΤ). Τόσα μυαλά στο ΜΙΤ, αυτό πήγαν να εφέυρουν.... μυαλά σου λένε μετά LOL :-)

Anna said...

Ωστε ετσι οι ρεγγες...Δεν ηξερα οτι ειναι τοσο διασημα. Εμενα πρωτη φορα προχτες μου τα αναφερανε και νομιζα οτι ειναι κατι σαν τα Χρυσα Βατομουρα αλλα απο οτι φαινεται συμμετεχουν σοβαρα ερευνητικα κεντρα και πανεπιστημια.

Φοβερε, δεν περνας απο το ΜΙΤ να αγορασεις καμια δεκαρια κουτες να τα λανσαρουμε στην αγορα τωρα που δεν εχουμε ακομα ανταγωνισμο;;; Πωπω, το μυαλο στο μπιζνες κατευθειαν...

Ρωμιε, τιποτα για αυτους που ονειρευονται ορθιοι μηπως σου βρισκεται;

dim said...

Γι'αυτούς που (ονει)ρεύονται όρθιοι
να διαβάζουν το blog μου ;)
Οκ alex ένα αστειάκι έκανα!!!