24.10.05

Ερευνα: Εσυ γιατι μπλογκαρεις;

Απαντηστε ειλικρινα στην παρακατω ερωτηση ερευνητικης ομαδας γνωστου πανεπιστημιου της Βαρκελωνης (δηλαδη δικη μου). Μπορειτε να διαλεξετε μεχρι και τρεις (3) απαντησεις.

Εσυ γιατι μπλογκαρεις;

α) Εχω ψωνιστει οτι ειμαι συγγραφεας και νομιζω πως αυτα που γραφω ειναι λογοτεχνικα αριστουργηματα που δεν μπορω να στερησω απο την ανθρωποτητα.

β) Εχω το ζιζανιο του πολιτικο-κοινωνικου σχολιαστη και εχω βαρεθει να φωναζω μονος μου μπροστα στη τηλεοραση για τα κακως κειμενα. Μικρος ηθελα να γινω δημοσιογραφος.

γ) Θελω να ξεσπασω γενικα. Στο διαολο ολοι σας!

δ) Γουσταρω τη φημη και να βλεπω να με σχολιαζουν ολο και περισσοτεροι. Ονειρευομαι το Hollywood και την απονομη των Oscar. "I would like to thank the academy, Google, my mum..."

ε) Εχω φιλοσοφικες αναζητησεις και προβληματισμους (κοινως εχω λαλησει και ο ψυχολογος θα μου εβγαινε πιο ακριβος)

στ) Εδω μεσα ειμαι καποιος, εκει εξω κανεις. Κοινωνικη ζωη μηδεν (get a life!!)

ζ) Για να με διαβαζουν οι φιλοι και συγγενεις και να μαθαινουν νεα μου (ειμαι πολυ τσιγκουνης και τα τηλεφωνα-sms ειναι ακριβα).

η) Γουσταρω γενικα το σχολιασμο καθε μορφης. Γεννηθηκα με ενα φτυαρι στο χερι και τωρα με την τεχνολογια λεω να επεκταθω και στο ηλεκτονικο θαψιμο.

θ) Γιατι το κανουν ολοι. Ειναι cool. Ειναι μοδα. Δε μπορω να μεινω απεξω.

ι) Εχω τους δικους μου λογους (σιγα μην ξεφυγετε τοσο ευκολα, αυτη η απαντηση θελει ειδικη επεξηγηση και ειναι υποχρεωτικο να συνδιαστει και με ενα απο τα παραπανω αλλιως ακυρωνεστε)

Τα αποτελεσματα της ερευνας θα δημοσιευτουν σε επομενο ποστ. Υποσχομαι γραφικες παραστασεις (Excel) και ειδικη αναλυση απο εμπειρους ψυχολογους (αν καταφερω να χωσω τη συγκατοικο).

14 comments:

dim said...

Σαν ερωτηματολόγιο του ΚΛΙΚ
και του Cosmopolitan είναι!
Δεν με καλύπτει καμμία, αλλά
δεν θα απαντήσω ότι είμαι πιο
κοντά είμαι στο ε) χωρίς τον
ψυχολόγο και τα λαλήματα :))

Qfwfq said...

Περίμενα πρώτη πρώτη (για να τονίζεται) να είναι η απάντηση: "Επειδή βαριέμαι". Ή μήπως αυτό ανήκει στην κατηγορία ι)? Χμμμ, θα το συζητήσω με τον ψυχολόγο μου.

ο Αγαπημένος said...

Ε......ε!!!!

Tyxod said...

α) 15%
β) 0%
γ) 50%
δ) 10%
ε) 15%
στ) 0%
ζ) 0%
η) 10%
θ) 0% (since 1996)
ι) 0%

(δεν κάθομαι να τα μετρήσω, άμα δεν είναι 100%, χέστηκα... Περιμένω το psyche evaluation)

Anna said...

Γκρεκο, τι να κανω που ειμαι μεγαλωμενη με Κοσμο;;

qfwfq καλα ολα αυτα αλλα απαντηση δεν εδωσες! Ελα ελα μην ξεφευγουμε απο το θεμα!

Αυτοδιαθετε, φανταζομαι εννοεις απαντηση το ε.

Γιαννης, επειδη μονο τρεις μπορω να σου καταχωρησω, κραταω την γ, α και ε που εχουν τα μεγαλυτερα ποσοστα.


Δικη μου απαντηση, για να μη νομιζετε οτι θα ξεφυγω....γ, ζ και φυσικα το ι-γιατι βαριεμαι ;)

alex said...

(γ),
(ζ)
και το (ι) γιατί δεν με καλούν στα παράθυρα για να μιλήσω για την ανεργία και έτσι άνοιξα δικό μου παράθυρο διαμαρτυρίας :)

Qfwfq said...

Νιιιιιιιιιιιιιιιι, Νιιιιιιιιιιιιιιι! Εννοώ φυσικά ι. Έδωσα ήδη την απάντηση έμμεσα αλλά επειδή θα φανεί ότι σε αντιγράφω (σνιφ, σνιφ και έχω και μια γρίπη), θα το θέσω πιο επιστημονικά. Το blog μου φιλοξενείται στο blogger.com που είναι μέρος του google, και ως γνωστόν μεγάλο μέρος της καθημερινής πυρετώδους εργασίας μου είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον γκούγκλη. Ουφ, ξελάφρωσα.

---. said...

Ρε Αννούλα, καμμία απάντηση δεν με καλύπτει. Έχω μπλογκ γιατί γουστάρω να γράφω όλη μέρα ;
Κατέταξέ το εσύ :)

Anna said...

Qfwfq δεκτη η απαντηση, δε με αντιγραφεις, εγω δεν αντεληφθην το εμμεσο του σχολιου σου, mea culpa :)

Constantina, για να μη σε βαλω κι εσενα στη γενικη κατηγορια του ι, νομιζω θα σε καταταξω αναμεσα στο α + β. Και οι δυο κατηγοριες εχουν το ψωνιο του να γραφουν αδιακοπα. Μονο που εσυ δεν νομιζεις απλα οτι γραφεις λογοτεχνικα αριστουργηματα αλλα οντως το κανεις ;)

christos said...

Εγω ψάχνω ηλεκτρονικούς φίλους. Λίγο αντικοινωνικό ακούγεται αυτό? Οχι.. είμαι αρκετα κοινωνικός αλλά με τραβά το να έρχομαι σε επαφή με αγνωστους σε περίεργες ώρες........

Anonymous said...

Λοιπόν μιας και πρόσφατα είχα ανάλογη συζήτηση με διάφορους/ες blog-αδες της Πάτρας σε συνάντηση που κάναμε έχω να δηλώσω τα παρακάτω:
1)Το blog το κάνω γιατί υπάρχουν στιγμές που θέλω να πω κάτι και βαριέμαι να πέρνω τους κολλητούς μου έναν έναν τηλέφωνο...και επειδή κάποια πράγματα που θες να σχολιάσεις δεν είναι πάντα προσωπικά αλλά θα ήθελα να τα δουν και άτομα κοινού ενδιαφέροντος είναι καλύτερο το blog μου.
2)Στο blog επίσης μπορώ να μοιραστώ ιδέες τεχνικές μαζί με φίλους μου που δεν είναι καν Ελλάδα καθώς και με άλλους (..όπως είπα κοινού ενδιαφέροντος τυπάκια) και να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση χωρίς να μπλέκουμε με mails και τέτοια.
3)Πολλές φορές νιώθεις όμορφα να ξέρεις πως 3 την νύχτα γράφεις κάτι και μπορεί μετά απο 1 ώρα κάποιος να σε διαβάσει και να τον κάνεις να χαρεί απο τη μ****κία που έγραψες

Γενικά για μένα αποτελεί ένα είδος ψυχοθεραπείας, χαλάρωσης, ξεσπάσματος (μερικές φορές), ενημέρωσης και σημέιο συνάντησης μερικών ατόμων με τους οποίους έχεις κάτι κοινό ή είναι απλά φίλοι σου.

. said...

γ, ε, η. κάτι ανάμεσα σ εημερολόγιο και κουβέντα...γιατί όχι;

Ο Φοβερός said...

Είμαι ψώνιο και κουτσομπόλης με φιλοσοφικές αναζητήσεις που δεν μπορώ να τις στερήσω απο τους φίλους (γνωστούς και μή) στο internet :-)

Anonymous said...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....