23.3.06

Barbeque

Ή οπως συνηθιζεται εδω στην Καταλονια τετοια εποχη "Calçotada", οπου το βασικο φαγητο ειναι αυτα τα πρασινα μεταξυ χλωρου κρεμμυδιου και πρασου. Μαλλον καπου τα εχω ξανα αναφερει στο παρελθον αλλα βαριεμαι να ψαξω.

Βασικα συστατικα φαγοποτιου: τα calçots, η σαλτσα των calçots (αυτο το κοκκινο στο πλαστικο), κρεας οτιδηποτε που να γινεται στη σχαρα (στη φωτο βλεπουμε καρβουνιασμενο εξωτερικα κοτοπουλο και παϊδακια), ψωμι, κρασι και λοιπα...



Εδω παρακολουθουμε την Ping να κανει προσπαθειες να ενσωματωθει στην καταλανικη κουλτουρα. Η διαδικασια εχει ως βλεπετε: πιανουμε το calçot απο τα κερατα... εεε απο το πρασινο μερος, βουταμε το ασπρο στη σαλτσα και τρωμε. Η Ping (ονομα και πραμα για πληροφορικος), ειναι κινεζα, το ονομα της σημαινει Μηλο, ή μαλλον κατι τετοιο θα σημαινε αν το ειχαν γραψει καλα στο ληξιαρχειο γιατι δεν το ακουσαν καλα και το γραψαν με τον ιδιο τροπο που γραφεται το Νουφαρο. Ιστοριες για αγριους...












Κι εδω βλεπουμε ολη τη διεθνη συνοδο των Ηνωμενων Εθνων. Η Laura (μιση Περουανη μιση Κινεζα), η Ping (Κινεζα), εγω (Ελληναρας), ο Jaume μπροστα(Καταλανος) κι ο Mohammad (Ιρανος). Σαν ανεκδοτο ειμαστε. Ηταν ενας ελληνας, ενας καταλανος κι ενας κινεζος. Ποιος εφαγε τα πιο πολλα calçots;;;

7 comments:

Anonymous said...

μιαμ,μιαμμ...φαίνεται πως εκεί στη Βαρκελώνη έχουν την ίδια άποψη για τη διασκέδαση με την Ελλάδα.."περνάμε καλά ίσον φαγητό!"γράψε τη συνταγή από τη σάλτσα κι αν μπορείς βοήθησέ μας λίγο να καταλάβουμε πώς θα αναζητήσουμε αυτά τα πρασσο-λαχανο-κρεμυδο-σέλινα γιατί φαίνονται πολύ ωραία...

alex said...

πιάσε το calçot απ' τα κέρατα!!!
χε χε

NetKerveros said...

Αχ ... φοιτητικά χρόνια. Μπορείς να βρίζεις τώρα αλλά απόλαυσέτα όσο μπορείς.

snikolas said...

Γεια σου Ελληνάρα! Κάτι τέτοια post κάνεις και μετά κάνω επιδρομή στην κουζίνα. Είναι τόσο νόστιμο όσο δείχνει;

Anna said...

Νοστιμοτατο!!
Η σαλτσα ειναι ολα τα λεφτα. Τα πρασο/κρεμμυδο/λαχανο/σελινα που λεει κι η Νικη τα κανεις στα καρβουνα και γινονται κι αυτα μουρλια μετα με τη σαλτσα, αν και λιγο βαρια.

Η σαλτσα ειναι πολυ περιπλοκη. Αν και ξερω να την κανω (ναι, τι αλλο θα ελεγα) αυτη τη φορα την αγορασαμε ετοιμη, το ιδιο καλη ηταν :)

vasvoe said...

τελικά τί είναι αυτό με τα "κέρατα"; εμένα σαν κρεμμυδάκι φρέσκο μου μοιάζει! και το κρέας το τρώτε με το κάρβουνο επάνω;!;

Enric Draven said...

Los Calçots molan eh :D

salut!

Enric