5.6.07

Εσεις ξερατε...

... οτι σαν ρατσα ειμαστε ανωτεροι εμφανισιακα απο τους Ισπανους; Ιδιως οι Ελληνιδες σε συγκριση με Ισπανιδες και κυριως με Καταλανες. Γενικα οι γυναικες εδω ειναι κοντες, χοντρες και απεριποιητες. Οχι σαν τις διμετρες ξανθες Ελληνιδες με τη σωματαρα. Καμια σχεση. Αλλα τι να κανεις, ειναι θεμα γονιδιων -και τριωρου φτιασιδωματος στον καθρεφτη. Κι εμεις ξερουμε να προσεχουμε την φυσικη ομορφια. Σαν αυτη της τυπικης διμετρης ελληνιδας δηλαδη.

... οτι σαν τα ορθαδικα μας και τη νυχτερινη μας ζωη πουθενα; Αλλο πραγμα βρε παιδι μου, ξερουμε να διασκεδαζουμε! Μπορει η οργανωση μας ως χωρα, το συστημα υγεια μας, τα οικονομικα μας, οι υπηρεσιες μας να ειναι 5 (με 10) χρονια πισω σε σχεση με τους υπολοιπους αλλα τι σημασια εχει; Εξαλλου τα πιο αναγκαια αγαθα για τον πολιτισμενο ανθρωπο ειναι τα καλα μπουζουκια κι το δυωρο κωλοβαρεμα με τον πενταευρο φραπε. Ειναι να μην αναρωτιεσαι μετα πως δε λειπει η Ελλαδα στους καημενους τους ξενιτεμενους μας;

... οτι το λαδι μας, το κρασι μας, το κρεας μας, τα φαγητα μας, ειναι ζηλευτα παγκοσμιως κι ολοι οι ξενοι κλαινε μερα νυχτα που δεν τρωγοπινουν σαν εμας; Κι οτι η-Ελλαδα-ειναι-παραδεισος-τι-να-λεμε-τωρα, το ξερατε; Κι οτι γιαυτο το λογο πρεπει να κουβαλαμε στα αεροδρομια πεντακιλα λαδι, μελι, φετα κι αλλα τετοια ακομα κι αν φυγουμε για τρεις μηνες μονο και δεν παμε στην Αιθιοπια; Αλλα τι να κανεις που ειμαστε απο την Καλαματα και ξερουμε απο καλο λαδι. Κι αν δεν το παρουμε μαζι μας δεν επιβιωνουμε. Οτι θελεις ωραιος γλετζεδικος λαος ειμαστε αλλα απο προσαρμοστικοτητα δυσκολευομαστε λιγουλακι.

... οτι οταν παμε ταξιδι λιγο παραπερα απο τον παραδεισο μας το πρωτο και μοναδικο που θα κοιταξουμε ειναι αν τα φαγαδικα τους και τα καφενεια τους ειναι ανταξια των υψηλων μας στανταρ; Κι οτι παντα θα βρουμε κατι να μας ξινισει; Δεν εχει σημασια αν οι πολεις τους εχουν υπεροχα χρωματιστα κτιρια και δεν ακους ουτε μιση κορνα στο δρομο ακομα κι οταν ειναι πηχτρα στη κινηση, θα χαμογελασουμε ευχαριστημενοι και θα γυρισουμε τρεχοντας στην Ελλαδιτσα μας να αφηγηθουμε οτι σαν εδω πουθενα.

... οτι μας εχετε κουρασει ρε Ελληναρες γαμωτο το ξερατε; Ανοιξτε επιτελους τα ματια σας κι οχι μονο για να κριτικαρετε τους αλλους αλλα για να ξεστραβωθειτε!


Υ.Γ.: Το ποστ αυτο αναφερεται στο συγκεριμενο ειδος της οικογενειας Ελληναρας-Ελληναριους και μονο. Δυστυχως δεν ειναι υπο εξαφανιση.

12 comments:

Anonymous said...

Χμμ... Πόoooσο χαίρομαι που δεν φταίω εγώ για τα νεύρα!!!!

Το ερώτημα βέβαια είναι σε τσάντισε κάποιος που ήρθε εκεί και έκραξε τη Βαρκελώνη ή κάποιος που ψάχνει επιχειρήματα για να σε πείσει να γυρίσεις???

Πάντως εμένα με ξέρεις. Όπου βρεθώ παινεύω το Manchester! :-Ρ

ka8y said...

Ποποοο

Είναι το χειρότερο μου.. και όταν είσαι για σπουδες όλο τέτοια ακούς...

Njoy εκεί που είσαι, και άστους να λένε!

Anna said...

Τιποτα απο τα δυο Κωστη, μπλεχτηκα σε συζητηση με ελληνες και ακουσα διαφορα θεϊκα, οχι μονο για την Βαρκελωνη, για την Ισπανια γενικα (ισως πηραν και λιγο Ιταλια αμπαριζα). Οσο για τα επιχειρηματα, μαλλον προσπαθουν να πεισουν τους εαυτους τους που σε λιγες μερες επιστρεφουν...
Και ναι, την αγαπη σου για τα ξενα την ξερω, ειναι χιλιοτραγουδισμενη!

Ka8y το περιμενα πως θα με καταλαβεις! :) Το κακο δεν ειναι πως με κανουν να αλλαζω γνωμη για τα εδω, αυτο δυσκολο. Το κακο ειναι πως με κανουν να αγανακτω με οσα ακουω και να μπαινω στην αντιδραση (γιατι ειμαι κι αντιδραστικη :Ρ) και να τα κατηγορω ολα τα της Ελλαδας για να τους την σπασω. Και δε μ'αρεσει γιατι με ολα τα πολλα κακα της εξακολουθει να ειναι η χωρα μου και να την αγαπαω.

snikolas said...

Πες’ τα χρυσόστομη!

Anonymous said...

xxxmmm.....exeis dikio.

Anna said...

Νικολα τα λεω αλλα ποιος με ακουει... με επιασε και μενα το αναποδο οπως εσυ με τους μαο-μαο :)

Blue, δεν ξερω αν ειχα δικιο, σιγουρα παντως ειχα νευρα! :Ρ
Η αληθεια ειναι πως ειναι αναποφευκτο να συγκρινεις οταν πας καπου αλλου, κι εγω το εχω κανει πολλες φορες, αλλοι ομως το κανουν οχι απλα υπερβολικα πολυ αλλα και με μια κακια-μιζερια που μου τη δινει. Ιδιως οταν ακουω κατι τελειως ακαιρα μαργαριταρια που πετανε..

ka8y said...

Τα έχω πεί και εδώ...Ρίξε μια ματια...

Και επειδή το Link στο post μου δεν δουλεύει δες και αυτό... τον ορισμό του "κανακάρη"

Anonymous said...

Χαχαχα!!! Καλησπέρα Άννα. Μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα! Συμφωνώ και με την Ka8y και ειδικά με εκείνο το σχόλιο για τους φοιτητές έξω. Όταν ήμουν στο Portsmouth για το Master οι Έλληνες φοιτητές ήταν 3 κατηγορίες. Προπτυχιακοί, στον κόσμο τους, μόνο με άλλους Έλληνες κλπ, οι Μεταπτυχιακοί, σε ανάμεικτα group, εμείς όμως αποφεύγαμε τους προπτυχιακούς, και οι Διδακτορικοί, να κάνουν παρέα κυρίως με μεταπτυχιακούς κι όποιον άλλο βρουν , ενταγμένοι στην ζωή εκεί. Η αλήθεια είναι ότι ήδη στο τέλος του 1ου μήνα ξέραμε πιο πολλά πράγματα στην πόλη - και το τι παίζει εκεί γενικά - από άτομα που ήταν εκεί ήδη 2 χρόνια! Άλλοι κόσμοι μεταξύ μας, χωρίς επικοινωνία. Μην φουντώνεις λοιπόν. Αλλά, εντάξει και η Βαρκελώνη νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες πόλεις να μείνεις. Πιο μαζεμένη από την Αθήνα, πιο φιλική από Θεσσαλονίκη, πιο οργανωμένα από Ελλάδα, αλλά όχι ψυχρά όπως η Βόρεια Ευρώπη (αν δεν κατουρούσαν και όλοι όπου βρουν το βράδυ..). Πάντως οι Ελληνίδες είστε πιο νορμάλ από τις Ισπανίδες, οι οποίες όμως έρχονται 2ες σε "κατάταξη" στην Ευρώπη κατά την γνώμη μου σε "normalοσύνη". Α!!! Ka8y, ξέχασες το "μπουρινέλι", που είχε την Τετάρτη βράδυ στο νησί. Ευτυχώς δεν σας έπιασε την Πέμπτη και έτσι ήταν ωραία στην Συκαμιά. Έμαθα όμως ότι μετά το φαηγτό στη Σκάλα δεν γυρίσατε από Μανταμάδο αλλά από Μόλυβο και Πέτρα, κάνατε κι άλλη βόλτα.. (Τελικά, είναι πολύ μικρός ο κόσμος, πουθενά δεν γλυτώνεις.. :)

Anna said...

Ka8y το ποστ σου αλλα και το λινκ ηταν απιστευτα! Ακριβως ετσι τα εχω ζησει κι εγω, αν και τα τις αγγλιας τα εχω δει πιο λιγο (αλλα ηταν αρκετο για να καταλαβω τι γκετο παιζει)

Μιχαλη καλημερα. Καταρχην ασχετο, τι ειναι ολο αυτο το κατασκοπικο με την Καθυ και Σκαλες και Πετρες και δεν ξερω τι; Μηπως να σας αφησουμε μονους σας να τα πειτε με την ησυχια σας; :Ρ

Κατα δευτερον, εχεις δικιο για τις τρεις κατηγοριες. Μονο που εδω ισπανια η πρωτη κατηγορια ειναι ανυπαρκτη (κανεις ελληνας δεν ερχεται εδω για προπτυχιακο) οποτε συνηθως η δευτερη ειναι 2σε1. Που σημαινει μπορεις να βρεις μαστεραδες που να μη θελουν να μην κυνηγανε σχεση με ελληνες αλλα και αλλους που με το που ηρθαν σε τρεις μηνες γνωρισαν πιο πολλους ελληνες απο οτι εγω σε πεντε χρονια! Και που την εχουν δει πιο πολυ ερασμους παρα μαστερ οποτε στανταρ θα συναναστραφουν με ξενους (ελληνες, γερμανους, οτιδηποτε ειναι προσωρινο εδω οπως κι αυτοι) και απο ντοπιο στο ελαχιστο (αλλα αρκετα για να διαπιστωσουνε πως ολα τα κλισε για τους ντοπιους ισχυουν!).

(Υ.Γ: αυτοι που κατουρανε οπου βρουν το βραδυ ειναι κατα 95% τουριστες αγγλοι και λοιποι βορειοι :Ρ)

Λακης Φουρουκλας said...

Θα είμαι σύντομος: χε χε χε

Anna said...

Ωστε χεχεχε ε; Ξερω, θα τα εχεις ζησει κι ακουσει πολλες φορες, εισαι παλιος στο επαγγελμα κι εσυ. :)
Καμια συμβουλη του πως να τους "φιμωνεις" εντεχνα εχεις; Εμενα παλι μου βγαινουν κατι ειρωνικα σχολιακια που μετα μετανιωνω που τους την ειπα ετσι... σκεφτομαι ωρες ωρες ισως θα νομιζουν πως το παιζω πολυ ανωτερη και κοσμογυρισμενη για να συμμετεχω σε εθνικιστικα ξεκατινιασματα και γιαυτο τα λεω...

Anonymous said...

eimai barkeloni edo kai 6 mines kai den exo brei kanena ellina..isos na tous apofeugo pantos genika den nomizo oti einai arketoi, se sxesi me agglia pou imoun portsmouth xronia gia spoudes kai douleia ena pragma ema8a makrua apo ellines..isos ftaiei to klima ti na po polu asximes empeiries..oso gia tous ispanous sigoura oi ellhnes einai polu kaluteroi den to suzhtao..tin exoun dei edo polu xipi style, gia foitites erasmous kala einai.. pantos...xristina