12.6.07

Αλλοι παιδευονται χρονια...

... κι αλλοι παιρνουν τα διδακτορικα "χαριστικα".



Αυτη η δευτερη περιπτωση ειναι κι η περιπτωση του Woody Allen, που στις 14 Ιουνιου θα του απονεμηθει απο το πανεπιστημιο μου εδω (UPF) το διπλωμα του επιτιμου διδακτορα, doctor 'honoris causa'. Και μια και περναγε απο εδω λογω των γυρισματων τις νεας του ταινιας στη Βαρκελωνη με πρωταγωνιστες την νεα μουσσα του Σκαρλετ, τον αγαπημενο μου Bardem και την χολυγουντιανη Πενελοπε, ειπε να περασει να το παραλαβει. Και γιατι οχι; Ενα διπλωμα πανω, ενα κατω, δε βαριεσαι. Αναριωτεμαι ποσα τετοια να του εχουν απονεμηθει. Κι τι ακριβως συνεπαγεται αυτο για ενα πανεπιστημιο, αν δηλαδη θα πρεπει να του πληρωνει κανενα μισθο ισοβιως ή απλα κερδιζει απο τη διαφημιση.

Εννοειται περα απο τις λοιπες πλακιτσες οτι θα παμε να τον δουμε, αν και δεν εχουμε πολλες ελπιδες να μπορεσουμε να τον δουμε απο σχετικα κοντα (μαλλον με μια γιγαντο-οθονη που εχουν στησει εξω απο την αιθουσα θα τη βγαλουμε). Αλλα που θα παει, ολο το καλοκαιρι εδω στα μερη μας θα τριγυρναει, δεν θα τον πετυχουμε καποια στιγμη;

(Φωτογραφια απο την ταινια Manhattan Murder Mystery γιατι ετυχε να την δω πριν τρεις μερες... αυτος ο ανθρωπος δε σταματαει να μιλαει και να κινειται, τι αγχος χριστε μου!! :Ρ )

UPDATE: Εδω μπορειτε να δειτε το αντιστοιχο βιντεακι της απονομης και τον ευχαριστηριο λογο του Woody. Τελικα δεν ηταν ενα διπλωμα πανω ενα κατω οπως νομιζα, οχι μονο ηταν το πρωτο του τιμητικο διπλωμα, ηταν το πρωτο του πανεπιστημιακο διπλωμα στη ζωη του γενικα! (τουλαχιστον ετσι λεει στο λογο του).
Υ.Γ: Τα γελακια για την καταπληκτικη αγγλικη προφορα του Καταλανου ελευθερα...

6 comments:

snikolas said...

Αν και τον γουστάρω πολύ σαν κωμικό δεν τον πάω μια σαν άνθρωπο. Τεσπα… αν τον πληρώνουν και από πάνω θα είναι πολύ μπάμιες!

Anonymous said...

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ποτέ δεν τον συμπάθησα... Μου φαινόταν μίζερος και προβληματικός, όχι μόνο στους ρόλους του. Τώρα τελευταία εγώ είδα την Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού και ήταν πάλι μία από τα ίδια. Μιλάει πολύ, κινείται πέρα δώθε συνέχεια, σε αγχώνει μόνο που τον βλέπεις. Ο καλός ηθοποιός είναι αυτός που κάνει κάτι διαφορετικό από την πραγματική του συμπεριφορά. Σαν σκηνοθέτης είναι καλύτερος νομίζω... Αλλά, εντάξει... Κι εγώ έχω άγχος και παιδεύομαι τόσα χρόνια γι αυτό το ρημάδι το διδακτορικό. Και δεν είμαι ούτε τόσο άσχημος, ούτε τόσο κοντός. Πότε μπορώ να περάσω να το πάρω;;

ΥΓ: Ε, όχι, δεν πληρώνονται οι επίτιμοι :) Συνήθως είναι παλαιοί απόφοιτοι τους ή άτομα που έχουν προσφορά σε ένα τομέα. Και είναι απλά ονόρε για το Πανεπιστήμιο. Τους τιμούν έτσι και μετά τους χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την χρηματοδότηση και την προβολή συγκεκριμένων τμημάτων. Έχετε εκεί Τμήμα ΜΜΕ, Θεάτρου ή Μουσικής; Γιατί σε αυτά κολλάει αυτός..

Anna said...

Κι εγω Νικολα ακομα δεν εχω αποφασισει αν τον γουσταρω ή οχι. Οι ταινιες του γενικα μου αρεσουν, παροτι ωρες ωρες σαν ηθοποιος επαναλαμβανεται οπως λεει κι ο Μιχαλης, εχουν ομως το δικο τους στυλ και ενδιαφερον και εξυπνους διαλογους -οταν φυσικα καταφερεις να τους παρακολουθησεις ετσι γρηγορα κι αγχωτικα που εξελισσονται!

Υ.Γ : Μιχαλη, δεν σου φαινεται μιζερος και προβληματικος, ειναι! Αλλα υποτιθεται αυτη ειναι η χαρη του... κατι σαν τον Τζακ Νικολσον στο Καλυτερα δε γινεται, που σου εσπαγε τα νευρα και σε διασκεδαζε ταυτοχρονα :Ρ

Anonymous said...

UPDATE από την επίσκεψη του Γούντι στην Ισπανία. Μάλλον πραγματικά του αρέσει η περιοχή εκεί..

http://www.tanea.gr/NewsArticle.aspx?enid=811377

Apostolos Papadis said...

Δες κι αυτό!
http://barcelonaphotoblog.blogspot.com/2007/06/exclusive-woody-allen-and-soon-yi.html#links

NetKerveros said...

Απ' τις καλύτερες του ήταν που έκανε το σπερματοζωάριο ... αλλά κατά τα άλλα ... πολύ αγχωτικός.