16.1.06

Trois

Οπως καθε χριστουγεννα ετσι και φετος, δεν μπορουσε να λειπει. Το σχεδιαζαμε μερες πριν.

"Ελα ποτε ερχεσαι;"
"Τριτη, εσυ;"
"Εγω Πεμπτη, κλεινουμε για Παρασκευη;"
"Οκ, εγινε, στο γνωστο μερος"

Για μας ειναι παραδοση χρονων. Ποσες και ποσες σημαντικες εξομολησεις, ανακοινωσεις και ψυχαναλυσεις εχουν γινει εκει... και παντα με ενα μπουκαλι κρασι, Μοσχοφιλερο. Στην αρχη σου φαινεται ενα συνηθισμενο ηρεμο μπαρακι για κουβεντουλα, ουτε τερμα μουσικη, ουτε σκοταδια και καπνουρα. Ομορφα στολισμενο (ηταν και Χριστουγεννα) και με "καλο κοσμο" (το οποιο δεν εννοει ουτε καλοντυμενο, ουτε πλουσιο, ουτε "μουρατο", αλλη ειναι η δικη μας εννοια του καλου κοσμου). Αυτο που σε κερδιζει ειναι οι μεζεδες. Και πιο συγκεκριμενα, οι τζαμπα μεζεδες! Γελαστε οσο θελετε αλλα η καλη κουβεντα θελει κρασι και το κρασι θελει μεζε. Ετσι αλλωστε μας καταφερνουν να κατεβαζουμε δυο μπουκαλια δυο ατομα και να μενουμε εκει τριωρα και τετραωρα που ουτε καταλαβαινουμε πως περνανε, περιμενοντας να δουμε τι θα μας φερουν στην επομενη γυρα σαν παιδακια που περιμενουν το δωρο. Κι οσο περναει η ωρα τοσο αναβει η κουβεντα και μονο οταν τελικα σηκωθουμε μετα απο ωρες καταλαβαινουμε ενα μικρο τρικλισμα και ενα χαζο χαμογελο ευτυχιας.

Στην υγεια μας Αλεξ...

7 comments:

snikolas said...

Αδικία! Ούτε μια photo από τους μεζέδες;

Θεία Δίκη said...

...και άνωθεν των θυσιαστηρίων ήσθιον και έπινον. Και έλεγον...

alex said...

Στην υγειά σου Άννα !!!
(σνιφ, μου λείπεις)

Anonymous said...

Γιαννιωτισσα κι εγω...
Χθες βραδυ στο Trois αποκαλυψα στον ανθρωπο μου οτι περιμενω το παιδι του.
Ολα τα σημαντικα, τα απλα αλλά πολυ ουσιαστικά εκει, στο karma στην πλατεια...
Στιγμες απο μια ζωη και μια πολη που εχει ακομα πολλα να δωσει και να παρει..
Να σαι καλα

Anna said...

Γεια σου πατριωτακι μου παγουρου, και τις καλυτερες ευχες για το μωρο σου, με το καλο! (ηρεμα το Μοσχοφιλερο αυτους τους μηνες ετσι;) Ειναι οντως μια πολυ αξιολογη πολη τα γιαννενα, γιαυτο κι εγω δεν αποφασιζω να την αφησω ετσι ευκολα. Πολλα φιλια!

Νικολα, δεν εχω φωτογραφιες απο μεζεδες γαμωτο, μονο την Αλεξ με την αδερφη μου να χαζογελανε, σου κανει;;; (ηρεμησε καλη μου, δεν θα σε κανω βουκινο, αυτα μεταξυ μας)

Θεια μου εισαι απο τα λιγα ατομα που δεν ξερω ποτε τι να απαντησω!! Δεν ειμαι και των αρχαιων βλεπεις και με κολας. Παντως το ρητο σου μας ταιριαζει τελεια!

Anonymous said...

καλά τα λες συμπατριώτισσα,μόλις έρθεις γιάννενα ξανά,ενδιαφέρομαι να σε γνωρίσω κι από κοντά..έχω ακούσει όμως μια φήμη και θα ήθελα να μου την επιβεβαιώσεις.μήπως σου λέει τίποτα το όνομα τατούλης;;ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο,γι'αυτό από σήμερα να είσαι πιο προσεκτική με τα σχόλια για την αδερφή σου,που παρεπιπτοντως την έχω γνωρίσει και είναι ένας πανέμορφος και σπάνιος άνθρωπος...!!!

Anna said...

ΩΧ!!!! ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ!!!!!

Πες ποιος στα ειπε, μιλα! Η αδερφη μου τα ξερασε;; Ειπα εγω οτι δεν ειναι υπεροχος ανθρωπος; Εγω με τα καλυτερα λογια μιλαω και την εχω κανει και σταρ στο ιντερνετ. Πες της περιμενουν ουρα οι γαμπροι :DDDD