2.7.07

Paris je t'aime

Κοιταξτε, δεν γινεται να περιμενετε απο μια ταινια που ονομαζεται ετσι και εχει σαν υποτιτλο "Fall in love with the city 18 times" να μην εχει την ρομαντικουρα της. Ολα κι ολα. Προετοιμασμενοι πατε. Απλα ειναι πολυ πιθανο να βιαστειτε να την κρινετε αν την κρινετε μονο με αυτα τα δεδομενα. Γιατι μπορει να μιλαει για αγαπη αλλα πιανει ολες τις εκδηλωσεις της: μητρικη, ερωτικη, συζυγικη, φιλικη... αγαπες που αρχιζουν, αγαπες που διαρκουνε, αγαπες που τελειωνουν... δε μπορει, καποια απο ολες θα σας αγγιξει.



Εξαλλου παιζει με δυο-τρια δυνατα χαρτια. Το πρωτο, ειναι το καστ. Δυνατοι σκηνοθετες, δυνατοι ηθοποιοι, και τοσο πολλοι και διαφορετικοι που ο καθενας βαζει το δικο του στυλ και ολοι μαζι την κανουν μια ταινια πολυ πολυμορφικη, με πολλες εναλλαγες υφους (το κλασικο "παιχνιδι" ειναι να προσπαθειτε να μαντεψετε μετα απο καθε ιστορια ποιος ηταν ο σκηνοθετης της, εγω μονο με δυο τα καταφερα). Κατα δευτερο λογο, 18 ιστοριες σε 2 ωρες μας κανουν γυρω στα 6 λεπτακια ανα ιστορια. Μεχρι να ξεκινησει, μεχρι να δεις τι παιζει, μεχρι να πιασεις το νοημα της, τελειωσε. Ετσι ουτε προλαβαινεις να βαρεθεις, ουτε εχουν πολλα περιττα σιροπια και γεμισματα, λιγα λογια και καλα, κατευθειαν στην ουσια. Ειναι ενδιαφερουσα προκληση, σε 6 λεπτα να προλαβεις να παρουσιασεις τους χαρακτηρες, την ιστορια τους, το παρελθον τους και να αφησεις και μια υποψια για το μελλον τους. Ασε που ειναι γυρισμενες στο Παρισι και σε κανουν να θελεις να ταξιδεψεις! Θελεις κι αλλα;

Καλα, μια απο ολες τις ιστοριες ηταν τελειως ασχετη αλλα δε βαριεσαι, κι αυτο πλακα ειχε.
Αλεξ, η τελευταια ιστορια μου θυμισε εσενα. Μολις ακουσεις την... καταπληκτικη γαλλικη προφορα της πρωταγωνιστρια θα καταλαβεις!! :Ρ (σε πειραζω mon petite!)

4 comments:

mpatman said...

Απίστευτο.... Αυτή την ταινία είδα και εγώ την Παρασκεύη το βράδυ. Μου είπανε είναι love story. Και περίμενα το love story...περίμενα...περίμενα την σύνδεση όλων των ιστοριών...Τίποτα... Τελικά είναι love story για το Παρίσι..

alex said...

xaxaxa!!!
Μα τότε πρέπει να μιλούσε άπταιστα τα γαλλικά η δεσποινίς!!!
(όλα και όλα, είμαι τεμπέλα, δεν διαβάζω όσο θα έπρεπε για να τα μάθω ... αλλά από προφορά σκίζω ... γέννημα θρέμα παριζιάνα)

Anna said...

Βρε βρε, καλως τα παιδια! Κι εγω που νομιζα πως οι μπλογκερς ειχαν πεσει σε καλοκαιρινη ναρκη διακοπων...

mpat-man δεν μπορεις να πεις ομως, μια ελαχιστη συνδεση την εριξε στο τελος, ασχετη αλλα υπηρχε.

Αλεξ, απταιστα μιλουσε! Να, δες και μονη σου... (χιχιχιχιχιχι!)

http://es.youtube.com/watch?v=xqstlUU_kD0

m@ri@ said...

πολύ καλή ταινία.Όλοι έχουμε ζήσει κάτι σχετικό ή τουλάχιστον θα θέλαμε :)