1.4.06

Some movies

Εχω καιρο που τις ειδα τις πιο πολλες αλλα ολο ελεγα θα γραψω καποια στιγμη και αστο για αυριο και συσσωρευτηκαν.

V for Vendetta : Απιθανη ταινια! Μου αρεσε πολυ. Ερμηνειες, ιστορια, σκηνικα, εφε, μουσικη, ιδεες, τα παντα. Δεν με κουρασε ουτε στιγμη, ημουν μεχρι το τελος να παρακολουθω καθε σκηνη με αφοσιωση. Εχω ακουσει και δει διαφορα σχολια, το πιο ηλιθιο απο ολα το οτι δικαιολογει τους τρομοκρατες. Καμια σχεση. Απλα η γραμμη αναμεσα στον τρομοκρατη και στον επαναστατη ειναι μερικες φορες λεπτη. Το σημαντικο παντως ειναι αυτο, οτι δινει να σκεφτεις διαφορα. Και πως δεν ειναι μια ταινια "επιστημονικης φαντασιας" οπως ισως θα μπορουσε να χαρακτηριστει το Matrix, κακως χαρακτηριζεται αν χαρακτηριζεται ετσι για ενα δυο στοιχεια που μπορει να εχει. Οσα λεει εχουν συμβει κατα καποιο τροπο κατα καιρους και μπορει πολυ ευκολα να ξανασυμβουν. Και φυσικα η ερμηνεια της Natalie και η μεταμορφωση της Evey σιγα σιγα απο φοβισμενο κοριτσακι σε αγωνιστρια ειναι απαιχτη. Αλλα και ο "V"- Hugo Weaving ειναι πολυ επιβλητικος, εχει εναν απιστευτο αερα παροτι κρυμενος πισω απο τη μασκα και με μονο "οπλο" την -απαιχτη- φωνη του. Κι οτι στην αρχη μου φαινοταν πως θα ηταν αταιριαχτο κινηματογραφικο ζευγαρι αυτος με τη Ναταλιε, αλλα εδεσαν πολυ καλα. 4,5 αστερακια απο μενα.

Transamerica : Η ιστορια μιας γυναικας παγιδευμενης στο σωμα ενος αντρα και ενος road-trip με τον γιο που δεν ηξερε οτι εχει και που θα την αλλαξει. Η ιστορια ενος transexual και των δυσκολιων αποδοχης απο τους γυρω της αλλα οχι απο την κωμικη μερια της, ειναι αρκετα δραματικη και η Bree σου δινει την εικονα ενος πραγματικα δυστυχισμενου ανθρωπου, που το μονο που θελει ειναι να περασει απαρατηρητη και ο σεβασμος των δικων της ανθρωπων. Σε μερικα σημεια κατα τη διαρκεια του ταξιδιου βαρεθηκα λιγο, νομιζω οτι χανει λιγο απο τη ροη της, ειναι παραπανω αργη απο οτι θα επρεπε και δεν χρειαζοταν. Κατα τα αλλα ειναι αξιολογη και "γλυκια", και η Felicity παιζει πολυ καλα, δεν ειδα την ερμηνεια της Reece αλλα νομιζω πως το Οσκαρ επρεπε να παει εδω. 3 αστερακια.

GoodNight and GoodLuck : Πολυ ωραια ατμοσφαιρα! Το ασπρομαυρο, οι σοβαροι και κουστουματοι δημοσιογραφοι μιας εποχης που η τηλεοραση ηταν πιο αυθεντικη και ειχε διαφορετικη δυναμη γιατι και το κοινο της εδινε διαφορετικη αξια, η αισθηση της jazz New York, τα κομματια φιλμ απο πραγματικες δικες που σε βαζουν στο κλιμα της εποχης και δενουν πολυ καλα με τα υπολοιπα σκηνικα. Νομιζω εκτος απο την ιστορια, που ειναι πολυ ενδιαφερουσα απο αποψη κριτικης για τη λογοκρισια και το "κυνηγι μαγισσων" του Μακαρθυ, και την ερμηνεια του πρωταγωνιστη που σκιζει, η σκηνοθεσια και η σκηνογραφια για μενα ειναι το καλυτερο. Μπραβο Γιωργακη! Χμμμ, ποσα αστερακια να της βαλω τωρα;

Syriana : "Everything is connected". Ενταξει, το οτι το πετρελαιο κρυβεται πισω απο ολα οσα συμβαινουν στη μεση ανατολη ειναι ευκολο να το πεις και μπορει να θεωρηθει γνωστο. Ομως εδω βλεπεις πως ακριβως συνδεονται ολα. Ειναι πολυ γρηγορη, δεν σου δινει χρονο να αφομιωσεις αυτα που βλεπεις, ιδιως για σχετικα ασχετους οπως εγω μπορει να φανει λιγο δυσκολη, αλλα παροτι μεχρι να φτασει το τελος εχεις ανακατεψει πεντε εξι διαφορετικες γλωσσες κι αλλες τοσες χωρες, τελικα καταλαβαινεις τι ειναι αυτο που λενε πως οι αμερικανοι κρυβονται πισω απο ολα. Αν και να πω εδω, πως συμφωνα με φιλο μου Ιρανο και οπως το βλεπουν οι "απο εκει", ισως οι Αμερικανοι δεν ειναι οι πιο "κακοι" αυτου του κοσμου... και ισως και οι Ευρωπαιοι να μην παμε τοσο "πισω" οσο θα θελαμε να νομιζουμε... για να μη βαλουμε στη μεση και τους Κινεζους και γινει το μπαχαλο. Και η ταινια δεν παει κοντρα στην κυβερνηση του Bush οπως ακουστηκε καπου. Νομιζω παει γενικα κοντρα σε ολες τις κυβερνησεις που εχουν ανακατευτει σε αυτο το πολεμο μεχρι θανατου για το πετρελαιο. Γενικα θα της βαλω 4 αστερακια γιατι αν και με δυσκολεψε εχω την εντυπωση πως με τη δευτερη φορα που θα την δω θα τα συνδεσω ολα πολυ καλυτερα. Και τελος παντων, δεν βλεπεις συχνα αμερικανικες ταινιες να επιτιθονται ετσι αμεσα στην αμερικανικη πολιτικη.

Ουφ! Κουραστηκα. Παω να δω καμια ταινια :)

7 comments:

Enric Draven said...

V de vendetta la quiero ver, esta basada en un comic!

saludos!

Enric
PD: intentaria leer algo, pero mhe dejado el sistema criptografico en casa!

Anna said...

La tienes que ver, es bonissima!! :)

snikolas said...

Όπα και η κριτική κινηματογράφου… :)

Anna said...

Μπααα, τιποτα τρομερο :$
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ουτε τις γνωσεις ουτε την ορεξη για να το γυρισω στην πολυ περιπλοκη κριτικη. Απλα πραγματα συνηθως, μου αρεσε ναι-οχι και γιατι :)

NetKerveros said...

Δεν πάω καθόλου καλά. Δεν έχω δει ούτε μια.

Anonymous said...

χτες είδα το v for vendetta. Κι εμένα μου άρεσε... πολύ ατμοσφαιρικό πέραν του ιδεολογικού της υπόθεσης.

Anna said...

Πεστα ρε mourning, αξιζει δεν αξιζει;
:)