20.5.06

Η δικη μου Ιθακη





"Σα βγεις στον πηγαιμό για Βαρκελωνη, να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος βόλτες, γεμάτος κτίρια Gaudi. Τους Γιαπωνέζους και τους Γερμανούς, τον μεθυσμένο Αγγλο μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις, αν αποφύγεις τα μουσεια και το λιμανι, αν συνετά διαλεξει το πνεύμα και το σώμα σου να παει προς τη Gracia. Τους Γιαπωνεζους και τους Γερμανους, τον άγριο Αγγλο δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν σε παει προς τη La Rambla.

Να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος. Πολλά τα καλοκαιρινά πρωία να είναι που με τι ευχαρίστηση, με τι χαρά θα πιεις τον καφέ σου σε ταράτσες πρωτοειδωμένες· να σταματήσεις σ' εμπορεία Πακιστανικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, μπλούζες Ροναλντίνιο και ταυράκια, σομπρέρο μεξικάνικα και βεντάλιες, και ηδονική σανγκρία κάθε λογής, όσο μπορείς πιο άφθονη ηδονική σανγκρία· σε μπαρ Καταλανικα πολλά να πας, να φας τάπας και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.

Η Βαρκελωνη σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο. Άλλο δεν έχει να σε δώσει πια.

Κι αν πτωχική την βρεις, η Βαρκελωνη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες οι Βαρκελωνες τι σημαίνουν."

13 comments:

snikolas said...

And the poetry Nobel goes… to Anna Sfai for “Η δική μου Ιθάκη”. :)


είσαι όργιο! :P

triantara said...

επειδή ότι έχει σχέση με gaudí απλά με τρελλαίνει (η φότο κάτω από το "μπαλκόνι" του πάρκου δεν είναι;) και επειδή γράφεις κάτι τόσο απίστευτο για την πόλη των ονείρων μου, και επειδή σήμερα έχει μπουρδοβιζιόν:

annasfe, 12 points!

NetKerveros said...

Και έλεγα που να πάω διακοπές!!!

Giorgos Keramidas said...

annasfe, another 12 points!

έξοχο, έξοχο :)

Νicola Beerman said...

Ρε Αννι ειναι αληθεια οτι η Βαρκελωνη εχει υιοθετησει τις υπογειες αρτηριες (κομβους)κι εχει λυσει το κυκλοφοριακο;

Anna said...

υπογειες υπογειες οχι απο οσο ξερω, ισως να περνανε μερικες κατω απο τουνελ και τετοια αλλα δεν ειναι υπογειες... νομιζω κιολας, δεν κυκλοφορω με αυτοκινητο (δυστυχως :() αλλα το κυκλοφοριακο το "ελυσαν" μην αφηνοντας πουθενα στο κεντρο χωρο σταθμευσης τζαμπα, οποτε απο το να πληρωνεις χοντρα απλα δεν το παιρνεις.

Παιδες ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τα 12, με σκλαβωνεται! Αντε μην αρχισω παλι λογο απονομης Οσκαρ, συγκινηθηκα!

triantara said...

τελικά με έπιασε ο πυρετός και δεν άντεξα, σου αφιερώνω το καινούριο μου ποστ γιατί μας έκανες πάλι να ταξιδεύουμε... ;)

(επίσης είμαι σίγουρη πως η Chicken Wings θα σε ευχαριστήσει για τα εισητήρια που θα κλείσουμε συντόμως εμείς - και όσοι άλλοι προσέλθουν τελικά - για να κατέβουμε εις την ωραία σας πόλη... ;)

Anna said...

chicken wings?? εγω γιατι την ακουω πρωτη φορα;; Να σαι καλα Ελενη μου, χαιρομαι που σου αρεσε τοσο και σε ευχαριστω για την αφιερωση :)

Να ρθειτε!! Κι αν θελετε σας δινω κι αλλες συμβουλες -οτι μπορεσω δηλαδη γιατι συμφωνα με καποιους ειμαι αχρηστη ως οδηγος :Ρ

triantara said...

καλέ, την german wings εννοώ... αλλά πιο πολύ ταιριάζει το άλλο ;)

Juanita La Quejica said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η παραλλαγή σου της Ιθάκης.

maika said...

..καλημέρα!

έμαθα ισπανικά γιατί ήθελα να ζήσω έλεγα... στη Βαρκελώνη ...
..βρέθηκα αλλού για αλλού ...
το πόσο χάρηκα το post σου δε λέγεται (μήπως να έκανες κι άλλο ένα ? αν δε βαριέσαι φυσικά..)

hasta luego...

Anna said...

maika, ευχαριστως :)
Μολις βρω λιγο χρονο και εμπνευση θα γραψω κατι ακομα και θα στο αφιερωσω, μεχρι τοτε δες και το ποστ της τριανταρας, μαλλον θα σου αρεσει ;)

maika said...

πω πω τί έπαθα πάλι σήμερα...
πήγα και στης τριαντάρας και τώρα θα κλαίω όλη τη μέρα....

εγώ δηλαδή πότε θα πάω στη Βαρκελώνη???

σ ΄ ευχαριστώ και για την παραπομπή....

γειά